Anginele sunt inflamații ale faringelui. Cea mai des întâlnită în practică este amigdala palatină. Angina este rezultatul unui fenomen de apărare din partea organismului.

Aspecte generale: Faringele prezintă o serie de ulcerații amigdaliene bine circumscrise a cărei bază este cenușie și sângerează foarte repede la atingere. Se poate asocia și cu o adenopatie submandibulară.

Simptome: Este frecventă la copii și adulții tineri. Poate apare ca o ulcerație la nivelul unei singure amigdale sau la ambele, fiind dureroasă la înghițire. Poate fin însoțită și de ușoară febră.

Farmacoterapie: se administrează dezinfectante buco-faringiene sub formă de tabele de supt (logenges) și aerosoli (spray). Se pot administra și antiinflamatoare (de exemplu – paracetamol, ibuprofen, etc.). Este recomandat un regim hidric și vitaminoterapie (în special vitamina C).

Observații: Orice angină este expresia unui fenomen de apărare din partea organismului la acțiunea factorilor externi (fizici sau patogeni).

PARTENERII NOSTRI / PARTNEREINK

Pharma Medica

Asociația Academică Pharmamedica organizează cursuri pentru formare continuă a specialiștilor în domeniul sănătății și susține activitățile cross-curriculare ale studenților Facultății de Medicină și Farmacie, din cadrul Universității din Oradea. A derulat numeroase proiecte de informare și instruire a elevilor și tinerilor în domeniul sănătății.

Contactați-ne

Asociația Academică Pharma Medica
Oradea, Bihor
Romania - UE
office@pharmamedica.ro 

Orar: 09-17, Sâm: 09-13, Dum: închis