Diareea acută și cronică constă în eliminarea frecventă a scaunelor de consistență scăzută și în cantitate mare. Diareea poate fi acută sau cronică (de durată mai mare de 3 săptămâni). Este frecvent întâlnită la copii, în special nou-născut, sugar și copilul până la 3 ani.

Constipația este un simptom detrminat de întăzierea tranzitului intestinal cu scaune la intervale mari de timp (sub 3/săptămână) și pacientul prezintă dificultate de defecație. Cea mai frecventă este constipația idiopatică determinată de sedentarism și alimentația superrafinată întâlnită adesea la femei și persoanele vârstnice.

Cefaleea este un simpton considerat după unele statistici ca fiind cel mai frecvent în clasamentul durerii. La simptomul dureros, un procent foarte mare de populație, nu se prezintă la medic sau la farmacist, este tratat cu indiferență dacă durerea este suportabilă sau recurge la automedicație.

Anginele sunt inflamații ale faringelui. Cea mai des întâlnită în practică este amigdala palatină. Angina este rezultatul unui fenomen de apărare din partea organismului.

Conjunctivita (Ochiul roșu) însoțită de durere este o afecțiune frecventă a ochiului având ca și cauze diferite boli oftalmice, conjunctivita, alergia, glaucomul, etc.

Aspecte generale: este produsă de congestia mucoasei și hemoragie conjunctivală. Pot fi de intensitate minimă (blefarite, ochi uscat, ochi obosit), moderată (inflamații, alergii) și mărită (glaucom).

Durerea este răspunsul organismului la diversele agresiuni ale agenților nociceptivi (exictație nervoasă) care alertează peentru îndepărtarea agentului algic (dureros) sau pentru investigarea cauzei ascunse. Cauzele durerii trebuie diagnosticate și tratate corespunzător.

PARTENERII NOSTRI / PARTNEREINK

Pharma Medica

Asociația Academică Pharmamedica organizează cursuri pentru formare continuă a specialiștilor în domeniul sănătății și susține activitățile cross-curriculare ale studenților Facultății de Medicină și Farmacie, din cadrul Universității din Oradea. A derulat numeroase proiecte de informare și instruire a elevilor și tinerilor în domeniul sănătății.

Contactați-ne

Asociația Academică Pharma Medica
Oradea, Bihor
Romania - UE
office@pharmamedica.ro 

Orar: 09-17, Sâm: 09-13, Dum: închis