Conform unui studiu realizat, cei mai mulți dintre oamenii care se informează online despre problemele de sănătate accesează forumuri generale (74%), urmate de platforme specializate, bloguri sau discuții pe chat cu prietenii. La nivel mondial, 8,1% dintre persoanele care apelează la surse online de informare (Harris Interactive Poll) ajung să își stabilească singuri diagnosticul, fără a mai apela la specialiști.

Este importantă conștientizarea pacienților asupra riscurilor cauzate de informarea superficială de pe internet.

Cei care apelează la surse incorecte de informații se expun unor riscuri enorme, de diagnosticare greșită, la un tratament neadecvat, etc.

De aceea am dori ca prin această platformă online să oferim populației din județul Bihor, și nu numai, accesul la informații corecte de la specialiștii din mai multe domenii medicale și farmaceutice.

Această platformă online de consiliere va constitui o noutate absolută pe plan local și regional, oferind populației un răspuns corect cu necesitățile acestora.

Prin derularea proiectului dorim să venim în întâmpinarea populației pentru înțelegerea corectă a tratamentului corespunzător patologiilor pe care le au, având la dispoziție informația corectă. Acest lucru se poate realiza doar cu ajutorul unui grup de specialiști (medici, farmaciști, terapeuți, educatori și formatori) din domeniul coresăpunzător specializării acestora.

Astăzi când automedicația și auto-monitorizare stării de sănătate reprezintă un interes pentru populație, dimensiunile fundamentale ale înțelegerii aderenței la tratament cât și controlul maladiilor este un element sine-qua-non în reducerea complicațiilor bolilor dar și menținerea calității vieții pacienților. În acest sens dorim să formăm o echipă de specialiști cu vastă experiență în practica medicală și farmaceutică care să vină în întâmpinarea populației prin înțelegerea aderenței la tratament.

Internetul și mass-media reprezintă surse importante de informare, prin urmare este necesar ca specialiștii să le folosească pentru a comunica și a aduce în atenția publicului informații corecte și utile. Informațiile se vor transmite solicitanților online iar serviciile de consultanță vor fi gratuite.

Vom realiza cu ajutorul specialiștilor această platformă online de consiliere, unde populația va putea să pună întrebări cu privire la stare lor de sănătate, cu problemele cu care se confruntă în medicație. În urma discuțiilor ei pot fi chiar orientați câtre medici specialiși sau terapii alternative acolo unde este cazul.
PARTENERII NOSTRI / PARTNEREINK

Pharma Medica

Asociația Academică Pharmamedica organizează cursuri pentru formare continuă a specialiștilor în domeniul sănătății și susține activitățile cross-curriculare ale studenților Facultății de Medicină și Farmacie, din cadrul Universității din Oradea. A derulat numeroase proiecte de informare și instruire a elevilor și tinerilor în domeniul sănătății.

Contactați-ne

Asociația Academică Pharma Medica
Oradea, Bihor
Romania - UE
office@pharmamedica.ro 

Orar: 09-17, Sâm: 09-13, Dum: închis