Cine ajunge să citească acest articol, probabil este în căutare. În căutarea unei soluții pentru o dificultate din viață. Poate e doar plictiseală sau un dezechilibru minor din organism. Dar e posibil să fie o problemă majoră de sănatate fizică sau mentală, sau o criză existențială. În căutarea răspunsurilor la întrebările noastre firești, putem întâlni tot mai des fenomenul yoga.

Yoga provine din India și originea ei se pierde în negura timpului. Oameni de știință spun că această practică fizică, psihică și spirituală are un trecut de cel puțin 3000 de ani. În vest nu e prezent de mult timp, dar devine tot mai populară din cauza beneficiilor evidente. Vălul misticismului a fost ridicat de mult, știința modernă, după cercetări riguroase, recunoaște meritele practici serioase și raționale recomandând terapia prin yoga.

În continuare vom descrie câteva dintre beneficiile fizice și mentale a practici yoga.

Întarește musculatura într-un mod armonios, blând și funcțional, ceea ce ne va proteja de apariția durerilor de spate, artrită și osteoporoză. Cartilajele sunt mobilizate, prin aceasta ajung nutrienți și oxigen în zonele respective prevenind artrita și durerile cronice. Lucrând mai intens împotriva gravitației și sistemul osos este stimulat, întărit. Prin reglarea acestor sisteme, ne vom putea bucura de o postură corporală mai bună. Tehnicile de relaxare, posturile inverse și activarea-relaxarea continuă a mușchilor protejează și tonifică sistemul circulator ajutând la reglarea tensiunii arteriale. Îmbunătățește funcționarea organelor digestive și ușurează excreția rezidurilor metabolice. Prin respirația completă și alte tehnicile de respirație, vom controla mai bine oxigenarea corpului și vom învăța să folosim corect plămâni.

Prin yoga, nu doar corpul, ci și partea mentală devine mai flexibilă și stabilă. Ameliorizează stările de anxietate, depresie și stres. Dezvoltăm o capacitate mai bună de concentrare și focalizăm efortul mental mai ușor.

Practicantul yoga învață să-și observe și să-și controloze corpul și fluxul mental. Aceasta ajutandu-l să-și menține echilibrul pe toate planurile și să resimtă pacea din interior și din lumea externă.

Ertsey Zsolt, instructor yoga.

PARTENERII NOSTRI / PARTNEREINK

Pharma Medica

Asociația Academică Pharmamedica organizează cursuri pentru formare continuă a specialiștilor în domeniul sănătății și susține activitățile cross-curriculare ale studenților Facultății de Medicină și Farmacie, din cadrul Universității din Oradea. A derulat numeroase proiecte de informare și instruire a elevilor și tinerilor în domeniul sănătății.

Contactați-ne

Asociația Academică Pharma Medica
Oradea, Bihor
Romania - UE
office@pharmamedica.ro 

Orar: 09-17, Sâm: 09-13, Dum: închis