Finanțator: Consiliul Județean Bihor, Direcția Social Comunitară
Perioada de derulare: 05.10.2020-28.11.2020
Scopul acestui proiect de educație non-formală este de a facilita accesul la o informație corectă, avizată, atât în mediul urban cât și în mediul rural a elevilor. Prin acest proiect dorim să aducem la cunoștință elevilor, diferența între viruși și bacterii, că bolile nu sunt doar o problemă de biologie umană, ci și o problemă dependentă de anumiți factori externi, deprinderi, de obiceiuri și stiluri de viață practicate. Dorim să informăm elevii despre alegerile sănătoase legate de igiena personală, odihnă, alimentație. Ne propunem ca elevii să  recunoască comportamentele sănătoase şi comportamentele de risc, să aplice corect normele igienico-sanitare, să identifice rolul activităţii fizice şi al odihnei în menţinerea sănătăţii, să cunoască influenţa factorilor ambientali asupra sănătăţii individuale şi colective.

Finanțator: Consiliul Județean Bihor, Direcția Social Comunitară
Perioada de derulare: 05.10.2020-28.11.2020
Scopul proiectului este de a  evalua și de a îmbunătății starea de sănătate a studenților în vederea creșterii performanței lor în sesiunile de examene. Prin  îmbogățirea cunoștințelor grupului țintă asupra stării lor de sănătate și elaborarea unui program de sănătatea personalizat studenții vor știi cum să gestioneze situațiile de stres în timpul sesiunilor de examene și vor avea cunoștințe noi despre alimentația sănătoasă și echilibrată în timpul examenelor.

Identificarea proiectului: "GYE-KP-1-2019/1-000308"
Finanțator: ”Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság, Bethlen Gábor Alap Bizottsága”, Ungaria
Beneficiari: Elevii Școalii Generale din Sălard
Perioada de realizare: 01.01.2019 -01.05.2020

Sănătatea, ca valoare, este extrem de importantă în stabilirea comportamentului conștient de sănătate al generației în creștere. Prin urmare, este important cu ce conținut completează școala de astăzi conceptul de sănătate și ce metodă, set de instrumente de educație și educație folosește pentru a le modela și a influența.
Prin promovarea unui stil de viață sănătos, consolidăm și îmbunătățim nivelul de cooperare între trei instituții: asociația, universitatea și școala. Prezentările vor fi pregătite de oameni calificați dintre membrii asociației: medici, medici stomatologi și farmaciști care predau la Universitatea de Medicină și Farmacie. Scopul prezentărilor este educarea comportamentelor de sănătate conștiente, a muncii disciplinate, independente și gândirea logică și autocontrolul.

Nr. 65/22.08.2019
Finanțator: Consiliul Județean Bihor, Direcția Social Comunitară
Perioada de derulare: 02.09.2019-18.11.2019
Beneficiari: Elevi din clasele IX-XII din județul Bihor

Scopul proiectului este conștientizarea recomandărilor privind metodele contraceptive și adoptarea unui comportament sănătos privind utilizarea metodelor contraceptive în rândul tinerilor. Prin derularea proiectului dorim sprijinirea școlilor pentru îmbunătățirea calității educației pentru sănătate a tinerilor prin implicarea comunității locale în general, prin oferirea posibilității de a îmbunătăți cunoștințele despre metodele contraceptive în vederea menținerii și îngrijirii stării de sănătate. Cultivarea responsabilității, și a prevenției reprezintă dezideratele care stau la baza unui sistem educațional relevant, centrat pe interesele elevilor, menit să încurajeze dezvoltarea lor armonioasă și înțelegerea beneficiilor pe care îl presupune un stil de viață educat, sănătos și asumat.

Nr.30/B/ 11.07.2019
Finanțator: Consiliul Județean Bihor, Direcția de dezvoltare și Implementare proiecte
Perioada de derulare: 01.08.2019-15.11.2019
Beneficiari: Elevi din clasele V-VIII din județul Bihor

Scopul acestui proiect de educație non-formală este de a facilita accesul la o informație corectă, avizată, atât în mediul urban cât și în mediul rural a elevilor.

Nr. 64/22.08.2019
Finanțator: Consiliul Județean Bihor, Direcția Social Comunitară
Perioada de derulare: 02.10.2019-18.11.2019
Beneficiari: Elevi din clasele V-VIII din județul Bihor

Scopul proiectului este de a îmbunătăți, îmbogăți cunoștințele grupului țintă despre plantele medicinale în vederea utilizării lor corecte în prevenirea și tratamentul bolilor.

Nr. 29/B/ 11.07.2019
Finanțator: Consiliul Județean Bihor, Direcția de dezvoltare și Implementare proiecte
Perioada de derulare: 01.08.2019-30.11.2019
Beneficiari: Elevi din clasele IX-XII din județul Bihor

Scopul proiectului este conștientizarea tinerilor în legătură cu riscurile efectelor substanțelor folosite abuziv, precum și informarea tinerilor despre alimentele de tip fastfood, junkfood și riscurile lor în a dezvolta obezitate. Importanța aplicării unei stil de viață sănătoasă este obiectivul principal.

PARTENERII NOSTRI / PARTNEREINK

Pharma Medica

Asociația Academică Pharmamedica organizează cursuri pentru formare continuă a specialiștilor în domeniul sănătății și susține activitățile cross-curriculare ale studenților Facultății de Medicină și Farmacie, din cadrul Universității din Oradea. A derulat numeroase proiecte de informare și instruire a elevilor și tinerilor în domeniul sănătății.

Contactați-ne

Asociația Academică Pharma Medica
Oradea, Bihor
Romania - UE
office@pharmamedica.ro 

Orar: 09-17, Sâm: 09-13, Dum: închis