consultații | discuții | sfaturi

RO HU  

Nr. 64/22.08.2019
Finanțator: Consiliul Județean Bihor, Direcția Social Comunitară
Perioada de derulare: 02.10.2019-18.11.2019
Beneficiari: Elevi din clasele V-VIII din județul Bihor

Scopul proiectului este de a îmbunătăți, îmbogăți cunoștințele grupului țintă despre plantele medicinale în vederea utilizării lor corecte în prevenirea și tratamentul bolilor.


Istoria utilizării plantelor pentru prevenirea și tratamentul bolilor are aceeași vârstă cu istoria omului. Cunoștințele despre plantele medicinale, identificarea arealelor de creștere, recunoașterea lor, perioada de recoltare, modalitățile de uscare și prelucrare, precum și recomandările de utilizare s-au transmis de la o generație la alta de-alungul secolelor, dar probabil din cauza dezvoltării urbane, părăsirii satelor de către populație, migrația ocupațională, dar și din alte cauze, aceste cunoștințe nu au mai fost transmise la ultimile 2, 3, generații, atfel încât tinerii de azi, atât din mediul urban dar și din mediul rural nu mai cunosc sau au foarte puține informații despre plantele medicinale autohtone. Vom urmări formarea deprinderilor pentru utilizarea corectă a informațiilor despre plantele medicinale, identificarea arealelor de creștere, caracterele de recunoaștere, perioada de recoltare, modalitățile de uscare și prelucrare, precum și recomandări de utilizare.

plante7
plante8


img_1909
img_1910
img_1911
img_1913
img_1914
img_1915

PARTENERII NOSTRI / PARTNEREINK

Pharma Medica

Asociația Academică Pharmamedica organizează cursuri pentru formare continuă a specialiștilor în domeniul sănătății și susține activitățile cross-curriculare ale studenților Facultății de Medicină și Farmacie, din cadrul Universității din Oradea. A derulat numeroase proiecte de informare și instruire a elevilor și tinerilor în domeniul sănătății.

Contactați-ne

Asociația Academică Pharma Medica
Oradea, Bihor
Romania - UE
office@pharmamedica.ro 

Orar: 09-17, Sâm: 09-13, Dum: închis