consultații | discuții | sfaturi

RO HU  

Diareea acută și cronică constă în eliminarea frecventă a scaunelor de consistență scăzută și în cantitate mare. Diareea poate fi acută sau cronică (de durată mai mare de 3 săptămâni). Este frecvent întâlnită la copii, în special nou-născut, sugar și copilul până la 3 ani.

Aspecte generale: cauzele diareii sunt multiple și diverse, de la cele alimentare, funcționale până la cele de ordin infecțios. La nou-născut poate să fie cauzată de intoleranța congenitală la sucroză (când se administrează ceaiul îndulcit cu zahăr).

Simptome: sunt abdominale însoțite sau nu de febră, durere, grețuri și vărsături.

Farmacoterapia: este important tratamentul igienico-dietetic, soluții de electroliți, medicația antidiareică specifică și medicația adresată simptomelor asociate (vomismnete, colici abdominale, febră).

Observații: diareea prezintă ca și complicație deshidratarea în funcție de severitate. În această situație se va asocia tratamentului diareei și administrarea de produse pentru refacerea hidro-electrolitică.

PARTENERII NOSTRI / PARTNEREINK

Pharma Medica

Asociația Academică Pharmamedica organizează cursuri pentru formare continuă a specialiștilor în domeniul sănătății și susține activitățile cross-curriculare ale studenților Facultății de Medicină și Farmacie, din cadrul Universității din Oradea. A derulat numeroase proiecte de informare și instruire a elevilor și tinerilor în domeniul sănătății.

Contactați-ne

Asociația Academică Pharma Medica
Oradea, Bihor
Romania - UE
office@pharmamedica.ro 

Orar: 09-17, Sâm: 09-13, Dum: închis