consultații | discuții | sfaturi

RO HU  

Conjunctivita (Ochiul roșu) însoțită de durere este o afecțiune frecventă a ochiului având ca și cauze diferite boli oftalmice, conjunctivita, alergia, glaucomul, etc.

Aspecte generale: este produsă de congestia mucoasei și hemoragie conjunctivală. Pot fi de intensitate minimă (blefarite, ochi uscat, ochi obosit), moderată (inflamații, alergii) și mărită (glaucom).

Simptome: lăcrimare, fotofobie, secreții, edemul pleoapelor, eritem, durere oculară

Farmacoterapie: se face individualizat în funcție de etiologia bolii

Conjunctivita alergică: se administrează soluții oftlamice (colire) care conțin substanțe antialergice, antiiflamatoare corticoizi, vasoconstrictoare sau asocieri ale acestor substanțe. Pto fi recomandate și antialergice antihistaminice cu administrare orală (per os).

Conjunctivita bacteriană: se administrează cu aplicație topică soluții oftlamice (colire) sau unguente oftlamice care conțin antibiotice sau chimioterapice antibacteriene, antiinflamatoare sau asocieri ale acestora.

Observații: în cazul tensiunii intraoculare crescute și diminuarea vederii (acuității vizuale) farmacistul nu va interveni cu medicamente de primă intenție care se pot elibera fără prescripție medicală ci va îndruma pacientul la medicul oftalmolog.

PARTENERII NOSTRI / PARTNEREINK

Pharma Medica

Asociația Academică Pharmamedica organizează cursuri pentru formare continuă a specialiștilor în domeniul sănătății și susține activitățile cross-curriculare ale studenților Facultății de Medicină și Farmacie, din cadrul Universității din Oradea. A derulat numeroase proiecte de informare și instruire a elevilor și tinerilor în domeniul sănătății.

Contactați-ne

Asociația Academică Pharma Medica
Oradea, Bihor
Romania - UE
office@pharmamedica.ro 

Orar: 09-17, Sâm: 09-13, Dum: închis